Peanut Butter Cups

Jordnöts – ”valfri ändelse” – är ju något jag är svag för: Nötform, smör, mjöl – you name it! Kombinera sedan detta med choklad! Som ju också är m a g i! Utöver detta har nedan recept så många fördelar! Det är enkelt att tillaga, med få ingredienser. Gott som fasen. Ja och så sockerfritt, proteinberikat, laktos- och glutenfritt!  Älskar sådana här recept. Såklart måste jag dela med mig till er 🙂  Jag personligen älskar ju kombinationer av sött och salt också – därför adderar jag extra flingsalt! Och vill man även ha lite crunchy – släng i lite hackade nötter vettja 😉

Dessa (få) ingredienser behöver du:

  • 60 g av ditt favoritjordnötssmör ❤ (Mitt är Crunchy ECO Peanut butter från HEALTHYCO, bitar & aningen salt!)
  • 20 g Isolatprotein (Gärna isolat som är lite mer ”rinnigt”, annars Whey. Jag använde ”Toffee Caramel” Isolat från Elit Nutrition som matchade riktigt bra i smak.
  • 50 g Fibersirap (kan uteslutas, ger däremot en lite segare/kletigare konsistens – som sirap bara ”utan socker”)
  • 100 g Sockerfri Choklad (Jag använde Nicks sockerfria chokladkakor 50/50 av mjölk- och mörk choklad. Tycker de har den godaste smaken av de sockerfria varianterna samt att den smälter bra när man bakar med den!)
  • Någon nypa Flingsalt!

Knäckformar (eller annan form-variant du önskar ) –  jag ville ha ”pralinstorlek” så körde de mindre knäckformarna, vilket blir 20 st på ovan ingredienser. Med den liite större knäckvarianten och kanske den vanligaste blir det ungefär 10 st på ovan ingredienser!

Gör såhär:

Chokladskalet: Smält chokladen över ett vattenbad på spisen (tänk på att inte få in vatten/kondens i chokladen eller hetta upp för högt i temperatur, då klumpar den sig). Fyll knäckformarna några millimeter djupa i botten samt dra ut chokladen i kanterna med en kniv så att hela formens insida är ”chokladig”. Ställ i frys eller kyl tills chokladen har stelnat.
Jordnötsfyllninen:
Rör ihop jordnötssmöret (det ska vara rinnande) med proteinet och fibersirapen samt flingsaltet som gärna kan vara lite extra i kombo med den söta chokladen (samt övriga ingredienser om du önskar tillsätta hackade nötter etc).
img_8271
Fyll sedan formarna med jordnötssmör-massan som du format till små runda lite plattare bollar, jämnade med toppen på formen. (se nedan bild). Stryk därefter på sista lagret choklad på toppen av jordnötssmöret så att det är helt inkapslat av choklad. Ställ i kyl/frys och låt stelna.

Vid servering: Funkar kalla men är som godast när de fått stå ute någon minut (får lite mer smak och blir lite kletigare på insidan)

Testar du detta recept och postar något i dina kanaler? Ange då hemskt gärna kreatören (mig) i ditt inlägg genom att länka till min sida samt#antoniaproteinbakar @antoniapesevski. Tusen tack 🙂 ❤

Näringsinnehåll / Peanut Butter Cup (vid 20 st små pralinstorlek)
46 Kcal
3,1 g Fett
2 g Protein
2,5 g Kolhydrater

Trevlig helg 🙂 ❤

P&K
A (The PB-lover)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s