kyckling- & risnudelwok med sweet chili och jordnötter

Ett perfekt alternativ till middag när det ska gå snabbt och enkelt😃 och bara så gott. Asiatiska köket är själv min favorit!bra mat lagat från grunden på fräscha råvaror och mycket smak som kittlar smaklökarna från surt till salt, sött, starkt👌

Detta recept är enkelt och flexibelt i ingredienserna – du behöver:

  • Risnudlar (eller annat alternativ)
  • Dina favoritgrönsaker till wok (jag gillar lök, vitlök, svamp som bas och ibland lite annat beroende på vad som finns hemma)
  • Olja ( jag använde jordnötsolja)
  • Kyckling (eller annan proteinkälla alternativt mer grönsaker)
  • Buljong – pulver eller tärning (jag gillar Lidls ekologiska i pulverformat)
  • Valda smaksättningar – jag gillar sweet chilisås (finns sockerfri variant), fisksås och/eller soja
  • Pricken över iet : jordnötsmjöl!

Gör såhär:

1.Koka nudlarna.

2.Stek upp favoritlöken (gott är purjolök eller salladslök men vanlig funkar lika bra, som ovan), svamp och andra grönsaker efter smak samt pressad vitlök i lite sesam- eller jordnötsolja.

3. Tillsätt kyckling.

4. När denna är genomstekt, tillsätt de avrunna nudlarna.

5. Ha i buljong i föredragen smak med lite vatten (jag gillar höns eller oxbuljong då det ger en mustigare smak). Tillsätt någon matsked sweet chilisås (är du på någon form av diet finns sockerfria alternativ). Eventuellt någon skvätt fisksås och/eller soja efter smak (jag gillar den ljusa ”thailändska” sojan). Och så har jag även i lite magi – mitt fettreducerade jordnötsmjöl från Funksjonell Mat. Jag tycker att mjölvarianten ger en mer fördelad jordnötssmak i maten än att endast ha i hackade nötter. Är jag inte på någon form av (tävlingsdiet) har jag i båda alternativen för att maxa min kulinariska smakupplevelse.

Supergott. Testa 😉

Tips på smaksättning i mat & bak: Fettreducerat jordnötsmjöl hittar du i Funksjonell Mats sortiment. Mindre fett, mer protein och mycket gott att ha i både mat, frukostgröt som att baka hårda och mjuka kakor på!

P&K

A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s