Proteinfudge – Chocolate Chip Cookie dough – style!

Faaabulöst god skapelse för kakdegs- & chokladälskaren – i en härligt seg fudge-aktig konsistens! Fullbombad med protein och utan socker! Variera smaken på din fudge med olika smaksatta proteinpulver, pimpa med nötter, hackad choklad eller torkad frukt ?!  Funkar ju året om men kanske extra trevlig nu i juletider 🙂  Kommentera gärna din favoritkombo om du bakar en riktig winner-kombo för smaklösarna!

Det här hade jag i:

  • 50 g proteinpulver (Elit Nutrition ”Vanilla Cookie Dough” Kasein en perfekt match – använder du ett annat proteinpulver eller whey istället för kasein kan mängd komma att varieras då olika protein har olika textur och tjocklek )
  • 30 g sockerfri choklad- jag använde mörk choklad från Nicks som är min absoluta sockerfria favorit att baka med -godast smak.
  • 80 g fibersirap (ljus eller mörk beroende på om man vill ha lite ”sirapsmak” – lite som vanlig sirap.
  • 20 g fettreducerat mandelmjöl från Funksjonell Mat  (gillar denna variant med mindre fett och mer protein men går lika bra med ”vanligt” mandelmjöl)


Gör såhär:

Hacka chokladen i bitar. Värm fibersirapen i en skål i mikron tills det småbubblar (ca 30 sek). Tillsätt mandelmjöl och proteinpulvret i bunken och rör om. (Det är här du får ”känna av” om det är lagom med proteinpulver i förhållande till fibersirapen – konsistensen! Det ska vara som en pepparkaksdeg att jobba med) Chokladen ska därefter i och här finns risken att den smälter om degen är för varm – så låt svalna lite, men akta så den inte ”stelnar”. Rör inte heller för mycket i degen när du väl har i chokladen.
Låt stelna i kyl i en form (ca 10×10 – ich eller annan liten form) med fettpenslat bakplåtspapper emellan.

När de sedan ska skäras upp i fudgebitar (jag fick 16 st) – OM det är så att det klistrar mycket, blöta kniven lite lätt med varven. Vill du sedan ”packa in” fudgen i papper eller liknande – stryk lite lätt med ex. kokosolja på pappret innan du ”paketerar” 🙂

Testar du receptet? Uppskattar om du hashtaggar #antoniaproteinbakar /taggar mig, så jag får se skapelserna och höra vad du tycker 🙂

Trevlig söndag!

PS. Besöker du fitnessfestivalen nästa helg? Titta gärna förbi Elit Nutritions monter någon gång runt lunch och heja 😀

Tills dess – ha en stark vecka!

P&K
A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s