2 fräscha & krämiga potatissallader, en med äpple (mejeri- & äggfria)

Här kommer två recept på goda och fräscha potatissallader som funkar perfekt i midsommar och att servera till grillat resterande sommar 🙂 Jag har precis själv förberett 2 bunkar – en av vardera- att ta med nu till midsommar till våra vänner! Röror är alltid godast när de får stå över natten/några timmar så smakerna får sätta sig men går såklart att göra direkt innan servering också om man inte har möjlighet.

Båda är ägg- och mejerifria (vegan – och allergenvänliga) vilket ju är ett plus! Idag när så många människor väljer att äta på ett visst sätt/matallaergier är det skönt att kunna bjuda på alternativ som passar alla! Dessa varianter är dessutom lite extra fräscha och hälsosamma innehållsmässigt då de innehåller mindre fett än ”klassisk” potatissallad. Den ena är dessutom en med hälften äpple -vilket smakar extra fräscht och ger lite extra antioxidanter och vitaminer 😉

En variant med äpple,rödlök och gräslök bland annat. Den andra med bara potatis, vitlök, persilja – vilken föredrar du? Potatissallad med äpple i är alltid min favorit – älskar kombon! Inspirerad av min kära mami, som gör den godaste tyska potatissalladen med äpple i bland annat… Mmmm! 

potatissallad2

Fräsch Äpple – & potatissallad

Ingredienser:

 • 1 burk Planti Cooking Fraiche Natural ( växtbaserad supergott substitut till vanlig fraiche. Jag lovar – dina gäster kommer inte märka någon skillnad;) )
 • 1 toppad msk Vegme äggfri majonnäs
 • 1 kg potatis, fast. Gärna eko
 • 2 äpplen, syrliga (ex. granny smith) gärna eko
 • 3 msk finhackad saltgurka (går också bra med färdighackad bostongurka)
 • 1/2 finhackad rödlök
 • 1/2 dl finhackad färsk gräslök
 • 1 toppad msk skånsk senap
 • salt & peppar

Gör såhär: Koka upp potatisen (akta så den inte blir överkokt, ska fortfarande ha spänst. Jag gillar att ha skalet kvar). och låt svalna. Skölj under kallt vatten om du inte förkokar och låter stå och svalna.
Skär potatisen i mindre bitar. Skala äpplen och skär i finare små bitar – lite mer hackat än potatisen. Satgurkan, gräslöken och rödlöken ska verkligen finhackas till mindre bitar. Rör ihop alla blöta ingredienser och lite salt & peppar. Rör därefter ner alla de hackade ingredienserna och rör om. Smaka av kryddningen. Se över efter smaklökar och preferenser om du behöver tillsätta lite mer av någon ingrediens.
Låt gärna stå några timmar innan servering!

Krämig Potatissallad 

Ingredienser:

 • 1-1,5 dl Planti Cooking Fraiche Natural ( växtbaserad supergott substitut till vanlig fraiche. Jag lovar – dina gäster kommer inte märka någon skillnad;) )
 • 2 msk Vegme äggfri majonnäs
 • 1 kg potatis, fast. Gärna eko
 • 1/2 dl finhackad färsk persilja
 • 1 toppad msk skånsk senap
 • 1 klyfta finriven vitlök (alternativt pressad)
 • salt & peppar

Gör såhär: I enlighet med ovan instruktion – bara andra ingredienser 🙂

Hoppas det smakar! Dela gärna med dig och tagga mig på IG om du testar något du hittat på min blogg, då blir jag glad! Vill gärna höra vad du tyckte ❤ @antoniapesevski

 

Glad midsommar önskar jag dig !!

P&K
Antonia

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s