Nana Nice Cream – med choklad & nötter, Proteinberikad

Nice Cream dvs fryst och mixad banan i grunden, som man sedan adderar diverse goda tillbehör och smaksättningar till! Känns som en klockren sommardessert eller mellis! Addera lite proteinpulver så får du till samtliga makros enligt nedan recept 🙂 Och varianterna är oändliga så man kan inte tröttna! Lite som glass, sorbet eller grunden i acai bowl där man sedan toppar denna frukt/bär ”krämen” med allt från granola till frukt, nötter, kokoschips, nötsmör etc.

Näringsrikt och utan socker, gott och enkelt att fixa! Veganskt, glutenfritt och laktosfritt för de som behöver 🙂 Jag gillar recept som alla kan njuta av oavsett preferenser och där man kan byta ut/lägga till vad som faller en själv i smak både i smak – och råvaror. Det är liksom inte så mycket som kan gå fel här i processen;)  Med banan som grund kan man sedan addera enligt receptet nedan – med nöt- och chokladtema. Andra varianter kan vara att mixa ner frysta bär och toppa med exempelvis kokoschips och torkade bär – så har du en fruktigare variant 🙂 

Här är det verkligen bara fantasin som sätter gränser. Det enda som eventuellt kan gå fel är om du skulle addera för mycket vätska (såvida du inte vill ha mer smoothies/bowl variant). Tipset där är att börja utan vätskan och addera detta sist och successivt sist vid behov om du önskar mindre fast och mer krämig konsistens.

Också en rolig fika/efterrätt att göra när man har gäster. Ställ fram massa olika tillbehör på bordet och låt varje gäst pimpa sin egen Nice Cream i en bägare! Här nedan delar jag en av min Nice Cream favorit-kombo 🙂

Nice Cream
– med Choklad & nötter, proteinberikad
Ingredienser:
OBS: Ska du endast göra en portion till dig själv – halvera nedan mått!

 • 4 frysta bananer (skivade)
 • 30 g nötsmör (tips: snickersvariant= jordnötssmör, nutella-variant=hasselnötssmör/nutella eller mandelsmör) 
 • 20-30 g proteinpulver, går att utesluta
  (jag använde Hazelnut & Nougat whey från Elit Nutrition)
 • 30-50 g kakao (beroende på hur ”djupt chokladigt” i smaken du gillar det)
 • En nypa flingsalt (god kontrast till det söta och speciellt kombon med nötter/choklad)
 • Eventuellt lite vaniljpulver/arom

Tillsätt eventuellt:

 • Tunna ut din nice cream till en krämiga konsistens?
  Tillsätt successivt 2-4 msk mandelmjölk (eller valfritt substitut)
 • Pimpa med sockerfri krossad choklad, nötter, kokos, såser etc på toppen!
 • Tips på smaksättning: Lakritspulver från Markatta är annars en god kombo till choklad och salt.

 

Gör såhär:
Använd en matberedare, sekundärt en mixer om du inte har (lite enklare med matberedare beroende på hur din mixer är utformad i botten). Kör samtliga ingredienser som du vill ha till en len textur tillsammans. Tillsätt sist eventuell vätska, lite åt gången, om du önskar krämigare konsistens. Smaka av och justera efter egna smakpreferenser om det fattas något. Pimpa med nötter, chokladbitar etc.

Avnjut DIREKT! Går även bra att frysa in. Tips vid infrysning är att innan servering ta ut. Låta tina en liiiten stund följt av att ”mixa upp” din nice cream igen innan servering!

Tagga mig gärna @antoniapesevski samt #antoniaproteinbakar så får jag se och höra om din nice cream variant och vad du tyckte 😀 ❤

 

P&K
Antonia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s