Nyttiga mandel- & bananmuffins

Saftiga och fräscha bananmuffins med en touch av mandel (jag valde bittermandelarom)

Har ni tråkigt mogna bananer som knappt är gula längre? Dessa är PERFEKTA att baka med!! Det gjorde jag med våra, då jag hatar att slänga mat och slösa på resurser! Man kan göra bananpannkakor (1 banan+2 ägg och ev. lite proteinpulver) eller som jag häromdagen – Rörde ihop lite olika ingredienser av vad jag hittade i skafferiet och dessa blev riktigt bra, muffins ska vara saftiga och det var verkligen dessa! kan med fördel ätas till frulle som till mellis eller kring träning 🙂

Socker- och glutenfria, kan såklart göras laktosfria för de som har problem med det. kvalitativa fett- kolhydrats- och proteinkällor som ger fin energi för dagen och träningspasset. Dessutom en balanserad fördelning %- mässigt!

8 st Bananmuffins (med en touch av bittermandel)

Detta rörde jag ihop:
130 g/ en stor mogen banan
2 ägg
50 g havremjöl (fixas enkelt i mixern med vanliga havregryn)
50 g majsmjöl (kan bytas ut – googla konvertering av annat val av mjöl)
25 g kokosmjöl (kan bytas ut – googla mängd av annat mjöl i förhållande till kokosmjöl)
70 g zucchini (vägd finriven och urkramad)
15 g kokosolja (smält)
100 g kvarg
30 g whey i passande smaken banan Elit Nutrition -> www.elitstore.se
10 g mandelspån (till topping)
En nypa vaniljpulver
En nypa/1 tsk kanel (efter smak)
Några droppar bittermandelarom (gillar smaken så droppar på rätt bra)
Sötning som stevia eller sukrin etc. efter smak. Ca 0,5-1,5 dl beroende på sort (Smaka av!)
1,5 tsk bakpulver

Tips: Du kan också tillägga andra bär, exempelvis hallon eller blåbär. Väldigt gott och extra saftigt! Eller andra typer av aromer och nötter!

Gör såhär:
Vispa upp ägg, addera därefter de blöta ingredienserna och vispa lite till. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Addera till sist sötning och kryddor /arom efter smak. Smaka av och justera smakerna. Fyll 2/3 av muffinsformar med smet och toppa med mandelflarn. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 min beroende på ugn. Inte för länge utan så de blir precis gräddade samt bibehåller saftigheten. De eftergräddas och ”sätter sig” även när du tagit ut dem. Låt svalna. 


Förvaras i burk, förslagsvis i kyl och kan också frysas!

Superlätt och supergott !!

Jag använder oftast bra kvalitativa bakprodukter från www.nicks.se – de har olika typer av socker- och glutenfria mjölsorter (jordnötsmjöl och fettreducerat mandelmjöl är gudomligt!!) , steviadroppar, choklad, fibersirap bakmixer etc! 

Smaklig spis 🙂

P&K
A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s